top of page
logo_high_resolution.png

T16 juhlii Suomen mestaruutta!

21. huhtik. 2024

Häme Starsin hieno salibandykausi huipentui 16-vuotiaiden sensaatiomaiseen mestaruuteen, joka on samalla seuran ensimmäinen mitali SM-tasolla. Loimua Areenalla pelatussa ottelussa ryhmä kaatoi liki 600-päisen yleisön edessä Nystarsin 4-3 ja vei loppuottelusarjan voitoin 2-0. Hurjaan kevätvireeseen yltynyt T16 ei hävinnyt pudotuspeleissä ainoatakaan ottelua ja pääsi kapteeninsa Jasmin Öhmanin johdolla nostelemaan ansaitusti mestaruuspokaalia.

Edellispäivänä kotonaan hävinnyt Nystars oli tuonut mukanaan runsaasti äänekkäitä kannattajia ja sunnuntainen finaali olikin melkoinen salibandyjuhla, jossa jännitettävää riitti viimeisille sekunneille asti. Ottelusta tuli samalla myös seuran youtube-kanavan historian katsotuin ottelu, jossa oli parhaimmillaan 406 samanaikaista katsojaa. Ottelu näytettiin kulmakamerasta kuvattuna myös salibandy.tv -palvelussa.

Kotijoukkueen onnistujia olivat mm. kaksi maalia tehnyt Matilda Kokki, sekä näyttävän pyörähdyksen jatkeeksi aloitusmaalin laukonut Siiri Kainulainen. Etenkin toisessa erässä vierailija vyörytti peliä Hästan maalilla, mutta maalivahti Saara Levänaho kesti vaikean vaiheen.

Valmennusryhmä Mika Öhmanin johdolla onnistui kehittämään kauden aikana ryhmästä yhtenäisen joukkueen, jossa moni pelaaja nosti kaiken aikaa tasoaan. Syksyllä vielä kaukaisena unelmana näyttäytynyt mestaruus alkoi konkretisoitua viimeistään välieräsarjassa, kun joukkue haki vierasvoiton vahvasta Pirkkalan Pirkoista.

Pelaajien ja joukkueenjohdon lisäksi mestaruus on palkinto pelaajien vanhemmille, jotka ovat vuosia antaneet tytöille voimaa, aikaa ja motivaatiota. Joukkue haluaa kiittää myös sponsoreita ja kannattajiaan. Mestaruus on yhdessä tekemisen tuotos.

Tuttuun tapaan tämäkin juniorijoukkue hajoaa, kun osa pelaajista siirtyy valmentajiensa tapaan T18 sarjaan. Tilalle tulee hyviä otteita T14 ja T16 aluesarjoissa esittäneitä pelaajia. Joukkueiden kasaus on jo käynnissä ja seuraan haluavat pelaajat voivat käydä näyttämässä taitojaan kevään avoimissa try out treeneissä.

Seuraan otetaan myös kaiken aikaa uusia aloittelevia pelaajia. Naisten edustusjoukkue nousi aiemmin "keväällä" divariin ja Häme Starsilla onkin tarjota hieno pelaajapolku T10 ikäisestä aina valtakunnalliselle aikuisten tasolle.

coachwanted.JPG
bottom of page